8 redenen waarom elke man minstens 1 maatshirt moet hebben


Het witte shirt is zonder twijfel een van de belangrijkste kledingstukken voor de man. Samen met een goede spijkerbroek, het donkerblauwe (en zwarte) jasje, een fris paar sneakers en een mooie paar ‘nette’ schoenen, is het witte overhemd een must in de kast van iedere man.

Het witte overhemd is een als een wit canvas; het is een basis waar je omheen kan bouwen en een eigen stijl aan kan geven. Maar nog beter doe je dat door een maatshirt te kopen. En nee (ik hoor u denken), die hoeven niet duur te zijn. Bij Tim Menswear koop je een maatshirt namelijk al voor €129,- (tot € 179, dat wel, maar dan heb je wel een erg luxe versie).

Hierbij de acht belangrijkste redenen waarom een maatshirt nét wat beter is dan een gewoon shirt.

1 Niemand is gemiddeld

Herken je dat je naar een merk hemd moet zoeken waarbij de body van het hemd aansluit en de boord ook nog past? Bij een maathemd past alles en hoeft je geen concessie te doen aan de pasvorm. Je hoeft je dus nooit te conformeren.

2 Pasvorm

Een hemd hoort aan te sluiten bij de nek, schouders, borst, bovenarm, taille, heup en pols. Veel hemden zijn net niet lang genoeg waardoor ze uit de broek kruipen, hebben te lange (of te korte mouwen), waardoor ze te veel over je hand vallen en juist net niet onder je jasje uitkomen. Ook zijn veel confectiehemden te ruim op de heup zodat ze de grote hoeveelheid stof in je broek gepropt moet worden.’

3 Keuzes

Bij een maathemd heb je keuze uit veel meer stoffen. Van twill, dat makkelijker strijkt en nauwelijks doorschijnt, tot popeline, linnen, Oxford, Panama etc. Je kunt je dus veel makkelijker onderscheiden ten opzichte van de doorsneeman in zijn confectiehemd.

4 Model

Je kunt het model zo samenstellen dat het bij jou past; met een maathemd kies je wel de juiste wegsnijding van de kraag die past bij je gezichtsvorm, de enkele of juist dubbele manchet, geen borstzak en geen lijst.

5 Details

De meeste maathemden worden met zorg gemaakt en dat betekent vaak fijner stikwerk, met mooie knoopsgaten en parelmoeren knopen.

6 Afwerking

Een maathemd heeft vaak wel ronde naden voor extra comfort, het juiste binnenwerk van de kraag (waardoor deze blijft staan) en een zadel met een mouche waardoor het hemd makkelijker in de broek blijft zitten en comfort geeft.

7 Duurzaamheid

Omdat het maathemd met zorg uitgekozen, gemaakt en gedragen wordt, gaat deze langer mee.

8 Je bent het waard

Niks is leuker dan iets wat echt van en voor jou is. Met een goed hemd kun je gerust in je hemd staan. Laat je zien wie je bent en dat draagt bij aan je zelfverzekerdheid. Geen concessies.

Bron: Esquire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *