Wastips


Wij krijgen vaak de vraag hoe kleding lang mooi blijft en het beste gewassen kan worden. Daarom een aantal tips! 

1) Allereerst: niet vies is niet wassen! Wassen doet meer kwaad dan goed. Hang vesten, truien, broeken en colberts liever buiten te luchten als het niet vies is.

2) Was en strijk donkere kleuren altijd binnenstebuiten. Gebruik Robijn Black Velvet voor de donkere was. Zo blijven donkere kleuren ook echt donker en langer mooi! 

3) Was items liever nooit met de hand! Onze handen zijn vaak warme temperaturen gewend, dus was je op de hand al snel te warm en krimpt het. Wij adviseren daarom altijd een kort wolwasprogramma op 30 graden. Lees verder de etiketten in kleding altijd goed en hou je hier ook aan. 

4) Reinig je wasmachine regelmatig met een machinereiniger op een speciaal programma. Zo ontstaan er ook geen vieze vlekjes in het wasgoed na het wassen. 

5) Laat kleding nooit te lang in de wasmachine zitten als deze al klaar is. Het kan gaan ruiken en/of lopen de kleuren door.

Als laatste willen wij graag meegeven dat kleding nou eenmaal verkleurt, zeker in de zon. Wij als mens verkleuren ook in de zon, alleen worden wij bruiner en kleding wordt bleker. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *